Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


Наблизити день радості


Упродовж двох днів у Тернополі на запрошення Всеукраїнської організації “Тризуб” ім. Степана Бандери гостювала делегація Історичного клубу “Холодний Яр”. Спочатку відбулася зустріч з ректором Тернопільського національного економічного університету Сергієм Юрієм, проректором Богданом Адамиком та доцентом Миколою Лазаровичем, автором монографії “Легіон Українських січових стрільців”. Потім перед студентами виступили письменники Роман Коваль і Роман Пастух. Представив їх Євген Філь, керівник Політичного представництва ВО “Тризуб” ім. Степана Бандери.
Роман Коваль презентував свої нові книги про Визвольну боротьбу українського народу в 1917 – 1920-х роках, а відомий франкознавець з Дрогобича Роман Пастух представив свою нову книгу “Франкова доля”. За ними виступив ансамбль “Веселі галичани” на чолі з Мирославом Бабчуком. Улітку 2006 року його трембіта тужила в Холодному Яру – на братській могилі Чорного Ворона та його козаків, біля дуба Максима Залізняка та у Медведівці, де зародилася Коліївщина. Цього разу Мирослав зі своїми колегами заспівав повстанських і стрілецьких пісень.
У ході візиту відбулися зустрічі з депутатом Тернопільської міської ради Тарасом Гребеняком, заступником голови Тернопільського обласного апеляційного суду Сергієм Стопником, начальником Управління молоді і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації Володимиром Росоловським, депутатом Тернопільської ради народних депутатів Олегом Вітвіцьким та заступником мера Тернополя Миколою Марценюком, який вручив Роману Ковалю Подяку міського голови Тернополя Романа Заставного – “За вагомий особистий внесок у відродження історичної пам’яті, духовності українського народу, фундаментальне дослідження Визвольного руху українства, утвердження національно-культурних, патріотичних цінностей у житті Української Громади”.
Роман Коваль у свою чергу звернувся з листом до Тернопільського міського голови з пропозицією гідно вшанувати генерала-хорунжого Армії УНР Євгена Мешківського з нагоди 125-ліття з дня його народження. Від імені Історичного клубу “Холодний Яр” було запропоновано впорядкувати належним чином могилу визначного воєначальника, провести вечір його пам’яті та назвати одну з вулиць його іменем.
Увечері відбулася зустріч письменників із громадськістю міста та концерт ансамблю “Веселі галичани”.
Наступного дня після прес-конференції Романа Коваля у міській державній адміністрації, яку провів відомий журналіст Іван Бесяда, делегація відвідала Микулинецький цвинтар. Спершу було покладено квіти на могилу генерала-хорунжого Армії УНР Євгена Мешківського та старшини Армії УНР Петра Лістовничого-Лістовського. Тоді вдячні нащадки вклонилися могилам січових стрільців, жертв політичних репресій та командира УПА-Захід Омеляна Польового.
Участь у меморіальних заходах взяли дочка старшини Армії УНР Юліана Дерех-Лістовська, краєзнавці Єфрем Гасай та Любомир Никифорів, Євген Філь, інженери Юрій Щирба і Олег Фарина, члени Історичного клубу “Холодний Яр” Любомир Хамуляк та Роман Коваль, Роман Пастух і Олександр Гатило…
Гості побували також у Музеї жертв політичних репресій, розміщеного у камерах Тернопільського КҐБ, і Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.
Історичний клуб “Холодний Яр” щиро вдячний усім названим особам, а також голові профкому ТНЕУ Миколі Шинкарику, підприємцям Андрію Строєвусу, Ігорю Парію, Ларисі Філь, директорам музеїв Ігорю Олещуку та Степанові Костюку і неназваним членам ВО “Тризуб” за сприяння і доброзичливість.
Зустрічі в Тернополі показали небайдужість братів-галичан до подій Визвольних змагань на Великій Україні, високий патріотизм та виняткову гостинність.
У нас спільна мета – повернути якомога більше імен, якими б пишалися українці. Ми хочемо своєю працею наблизити той день радості, коли ми раптом збагнемо, що жертовна кров наших лицарів таки окупилася, що мрія про Українську Україну здійснилася. І смерть героїв – січових стрільців та повстанців Наддніпрянської України – лягла в основу безсмертя Української нації.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ