Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


Тарасові Компаніченку – 50 років!


29 листопада в Києві відбувся творчий вечір народного артиста України Тараса Компаніченка. Затамувавши подих, прихильники творчості кобзаря поринули у стародавню Україну, насолоджуючись неймовірним співом ювіляра та “Хореї Козацької”.
Від імені Історичного клубу “Холодний Яр” Тараса Компаніченка вітав кобзар Тарас Силенко. “Дороге братство компаніченківців, дорогий Тарасе! – звернувся він. – Як Братство тарасівців ставило перед собою найвищі ідеали, так і той, хто почує твій спів, уже не має вибору і мусить бути таким. Радію, що наші шляхи перетиналися ще із садочка. Моя бабуся казала «ясла» та «садочок», а в нашому випускному альбомі було написано – «Детский комбинат». Усі свята в цьому «комбінаті» проходили з портретом… не буду називати кого. Совєтська система робила все, щоб в «дєтском комбінатє» не виріс «апостол правди і науки», а продукувалися гвинтики московської системи. Та всупереч намаганням ворогів ми маємо тебе! Доземний уклін твоїм батькам! Завдяки їм і твоєму родові небесні сіячі надзвичайно щедро посіяли у твоїй душі найдобірніше зерно – яре, шляхетне, яке ти побожно пророщуєш і сієш між люди. За це тобі безмежна вдячність! А того зерна стільки, що, здається, у твоїх струнах бринять усі репресовані кобзарі, лірники, митці, всі ті, хто не доспівав і з недоспіваною піснею пішов у небеса, – і Михайло Гаврилко, і Порфирій Мартинович, і Гнат Хоткевич... Дуже хочеться, щоб планку, яку ти так високо підняв, ти підняв ще вище, – хоч уже й тепер навіть тому, хто йтиме твоїми слідами – кров у крок, нота в ноту, – нелегко її досягти.
Наш історичний клуб заснував Літературну премію ім. Юрія Горліса-Горського, щоб вшановувати велетнів духу. 9 років тому її уперше вручили письменникові Михайлові Іванченку – за «Думу про Вільне козацтво»… З того часу – з року в рік – ця премія присуджується найдостойнішим.
Цього року ми з величезною радістю хочемо вручити її тобі – на пошанування твого таланту, на подяку, що ти з нами в історичному клубі співаєш «рам’я до рам’я», плече в плече…”
І козачка Оксана Герасим’юк дзвінким голосом зачитала: “Диплом лауреата Літературної премії імені Юрія Горліса-Горського Історичного клубу «Холодний Яр» присуджено Тарасові Вікторовичу Компаніченку за популяризацію української визвольної пісні, за створення циклу пісень доби Української революції 1917–1921 років, за вагомий особистий внесок у відродження історичної пам’яті та духовності українського народу, утвердження національних цінностей у житті українського народу”. Підписав президент Історичного клубу “Холодний Яр” Роман Коваль. Диплом підкріплений матеріально, і цю почесну місію виконав голова Київської організації ВО “Свобода” Ігор Сабій. Вітаючи Тараса Компаніченка від імені ВО “Свобода”, Ігор Сабій зазначив: “Це Бог сподобив вас пірнути у найглибші глибини притрушеної порохом забуття і комплексом меншовартості української національної пам’яті, і звідти ви винесли дивні перли живого українського лицарського духу. Господь вас, як справжнього кобзаря, поставив на сторожі нашої звитяги і нашої слави. Кожним своїм концертом ви не просто будите українців, а засвідчуєте, що українська Україна і українці були, є і будемо на віки вічні, бо з нами Бог. Щиро вітаємо вас, і, безперечно, премія без конверта не буває”.
Люба Криворот і Оксана Герасим’юк з радістю виконали наказ президента Історичного клубу “Холодний Яр” поцілувати ювіляра. Щиро вітав славного кобзаря з врученням премії і Віталій Опанащук.
“У ваших піснях – справжня Україна! Ви запалили не одне серце любов’ю до України. Дякуємо за те, що даруєте нам золоте повітря української свободи!” – цими словами Люби Криворот ми й закінчимо репортаж про вшанування художнього керівника “Хореї Козацької” Тараса Компаніченка – символу Української України. Нехай при доброму здоров’ї наш кобзар радує Україну ще піввіку! З роси і води!

Світлини Георгія Лук'янчука



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ