Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


“Підручник українсько-російських стосунків”


“Підручник  українсько-російських стосунків”

Видатні митці та політики взяли участь у презентації книжки Романа Коваля “Здолати Росію” 29 листопада 2018 р. у Борисполі: кобзар Тарас Компаніченко, скульптор Михайло Горловий, поети Олекса Різників, Валерій Мартишко, Василь Ковтун, заступник голови ВО “Свобода” Руслан Кошулинський, народний депутат України 7-го скликання Ігор Сабій…
“У 1919 р. отаман Іван Семесенко сказав, що Симон Петлюра і ворогів хоче здолати, й не пошкодити їхньому здоров’ю, – почав виступ автор. – І демократи українські на початку 1990-х хотіли розвалити Росію, не нашкодивши їй. Вони думали, що Росія відпустить їх зі своєї імперії зла. Тому й боролися не проти Росії, а проти тих, хто попереджав, що Росія ніколи нас без війни не відпустить, що треба готуватися, щоб силою відстояти своє право на самостійне життя. Тепер ця істина стала зрозуміла мільйонам... Можна сказати, що це підручник українсько-російських стосунків”.
“Це книга-лоцман, книга-орієнтир для сучасної молоді, – таку думку висловив учасник українсько-російської війни у 2015 – 2016 рр. Руслан Кошулинський. – Особливо читача зацікавить політичне закулісся початку 1990-х”.
“«Здолати Росію» – ця ідея повинна об’єднати весь український народ, – сказав секретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок. – Ця книга нам потрібна, ми обов’язково закупимо її для шкіл, бібліотек міста, на подарунки делегаціям і військовим”.
Марко Мельник – один з тих, хто наважився стати на прю з непереможною Росією як доброволець батальйону “Азов” у 2014 році. Тепер, як видавець презентованої книги, він  зізнався, що з інтересом пізнавав невідомі йому сторінки сучасної історії України та її національних діячів. “Наші славні попередники, про яких можна дізнатися з цієї величної книги, – сказав Марко Мельник, – вчать відрізняти друзів від тих, хто під них мімікрує, вчать ненавидіти компроміси з ворогом та єднатись довкола української національної ідеї. Саме її сьогодні бракує. А як без неї перетворити Україну на національний бастіон?!”
“1990 року Зеновій Красівський у листі бажав Романові Ковалю відваги жити чесно і поступати праведно, – нагадав Валерій Мартишко. – Побажання збулося: вже понад 25 літ Роман Коваль має відвагу жити чесно і чинити праведно”.
Під час презентації сталася зворушлива подія – нагородження поета-борця Олекси Різниківа Літературною премією ім. Юрія Горліса-Горського.
“Тюремні сонети Олекси Різниківа – це боротьба українського бранця-філософа за свободу духу, це добірна українська мова, вишуканість ритмо-стилю, – ствердив Роман Коваль. – Це вершок української поезії!”
Валерій Мартишко урочисто зачитав рішення: “Диплом №7 Лауреата Літературної премії ім. Юрія Горліса-Горського Історичного клубу “Холодний Яр” присуджено Олексі Сергійовичу Різниківу  за участь у Визвольній боротьбі, за слово свободи, коване в неволі, за популяризацію української визвольної ідеї, за створення поетичної збірки “Двострунне грало” та поеми “Промінь з Одеси”, за вагомий особистий внесок  у відродження історичної пам’яті та духовності, утвердження національних цінностей у житті українського народу”.
Диплом лауреата урочисто вручив заступник голови Верховної Ради України 7-го скликання Руслан Кошулинський, а голова Київської ОО ВО “Свобода” Ігор Сабій, враховуючи фінансові труднощі історичного клубу, від імені своєї організації передав лауреатові 5000 грн. – грошовий вираз літературної премії. Розкішні троянди подарувала поетові з Одеси заступник бориспільського міського голови Людмила Пасенко, а секретар Бориспільської міської ради Ярослав Годунок пообіцяв надати Олексі Різниківу 25000 грн. для видання нової книжки.
У той вечір у затишній залі Бориспільської міської ради звучали чудові українські вірші в авторському виконанні Олекси Різниківа, Валерія Мартишка, Михайла Горлового та Василя Ковтуна. Мешканці Борисполя відчули щемну радість від пісень Тараса Компаніченка, які проникали до найпотаємніших куточків нашого єства. Одну з пісень Тарас Компаніченко присвятив добровольцям “Правого сектору”, “Айдару”, “Азову”, “Карпатської Січі” та воякам ЗСУ, зокрема козакам 72-ї бригади ім. Чорних запорожців, 93-ї бригади ім. Холодного Яру та артилеристам 44-ї бригади.
Молодий бандурист із Борисполя Юрій Слюсар виконав повстанську пісню “Рости, рости, черемшино!”, а бориспільський хор “Червона калина” заспівав прекрасні пісні Валерія Мартишка “Заплітала в косу” і “Козацька доля”.
Завершуючи презентацію, Роман Коваль сказав: “«Русофобська» програма дій, сформульована 25 років тому і викладена в цій книжці, вже озвучена Президентом України. Він активно проповідує її тези  з найвищих світових трибун. Сподіваюся, що Президент підніметься ще на один щабель, змінивши своє ставлення до російської культури загалом. Ми не повинні забувати, що Україну спочатку завоювали російські класики, а вже потім прийшли криленки, мурайови і ЧК. Я вже не перший рік пропагую ідею тотального ігнорування російської літератури – і т. зв. високої, і низької. Навіть у перекладі! Адже, читаючи Льва Толстого, ми в цей час відкладаємо вбік твори Лесі Українки. Читаючи Лермонтова, ми в цю мить відмовляємо собі в щасті пізнати творчість Олени Теліги. Гортаючи томики імперського поета Пушкіна, ми залишаємо на потім геніального поета-бранця Василя Стуса. Цей ряд безкінечний, адже за чверть століття існування нашої держави відкрилися океанічні глибини української культури, невідомої нам. Життя не вистачить пізнати їх. Отож пізнаваймо рідне і дороге! Життєвого часу так мало! Ніякого компромісу з російською культурою! Особливо в час російської інтервенції та окупації наших земель!”
Щира подяка Бориспільській міській раді за надану залу, за сприяння – КОО ВО “Свобода” і членам Історичного клубу “Холодний Яр” Валерію Мартишку, Оксані Герасим’юк, Ігореві Гаврищишину та Любі Криворот!
Сердечні вітання Олексі Різниківу, який на всіх справив надзвичайне враження!
Довгих творчих літ, Батьку!

Історичний клуб “Холодний Яр”

  

Світлини Юрка Слюсара



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ