Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


“Коли Юрко говорить про Україну, я в неї вірю”


Знаю Юрія Сиротюка як громадського діяча вже понад 20 років, відтак можу оцінити його особистість. Усі ці роки він жив ідеєю української державності, наповнення нашої держави українським змістом. Юрій – людина ідейна, самовіддана і жертовна. Він один з небагатьох діячів, який власні інтереси завжди підпорядковував громадським і державним. Ось лише два приклади.
2013 року я звернувся до нього по допомогу у виданні книжки “Свято, що кличе до бою. Вшанування героїв Холодного Яру”. І він, не афішуючи це у пресі, без жодної самореклами, дав 10000 грн зі своєї депутатської зарплати (тоді вона становила близько 15000 грн.). А він має дружину та двох малолітніх дітей, яких ще треба поставити на ноги! Так само він вчинив і цього року напередодні Дня незалежності. Я звернувся до нього по допомогу у встановленні меморіальної дошки богданівцям – козакам і старшинам 1-го Українського козацького полку ім. Богдана Хмельницького, яких розстріляли московські солдати 26 липня 1917 р. на ст. Пост-Волинський. Уже на другий день він приніс 3500 грн. на покриття витрат з виготовлення меморіальної дошки.
Таких фактів у біографії Юрія Сиротюка багато. Вони показують, що він Україну любить не на словах, а на ділі, “любить до глибини кишені” (вислів українського мецената Євгена Чикаленка).
Юрко жертовний, він завжди дає, а не відбирає. Він завжди готовий прийти на допомогу. Ще будучи народним депутатом, він використав свою відпустку не для відпочинку в Єгипті чи Туреччині, а для боротьби на передовій на Донбасі як простий козак. Юрій Сиротюк – хоробрий, чесний і шляхетний чоловік. Скромний, доброзичливий і врівноважений. Так, коли  йдеться про захист України, він – гарячий і імпульсивний.
Був час, коли я зрозумів: Януковича повело, він став неадекватним. Він думав, що підтримки Путіна достатньо, на народ можна не зважати. Чим для нього це закінчилося, ми знаємо.
Тепер повело владу, яка прийшла на хвилі протесту проти Януковича. І мова не тільки про порушника 10 ст. Конституції Авакова.
Ось Яценюк. Прем’єр, який має 2% підтримки людей, мусив би піти у відставку. Якщо, звичайно, він чесна й адекватна людина. А він вирішує не йти на місцеві вибори, щоб офіційно це не засвідчувати. Один депутат з “Народного фронту” на 1-му Національному каналі радіо на початку вересня заявив, що “Народний фронт” оці 2% “абсолютно не хвилюють”…
Ви уявляєте, яка перспектива чекає нас, якщо “радикальні реформи” здійснює прем’єр, якого не підтримує 98% народу? До речі, це опитування проведене до 1 вересня, до нового підвищення цін…
Таке враження, що Порошенко вважає, що йому досить підтримки Заходу і на народ можна не зважати. Тому й він вирішив закручувати гайки і посадили тих, хто може почати новий Майдан.
Арештувавши взірцевого українського громадянина Юрка Сиротюка, влада перейшла червону межу. Далі мовчати не можна. Я особисто, хоч і не політик, переходжу в опозицію до режиму Порошенка-Яценюка-Авакова.
Юрій Сиротюк – взірцевий громадянин України. Якщо таких людей саджатимуть за ґрати, то багато людей перейде в опозицію до нинішньої влади.

Роман КОВАЛЬ

Арештували Юрка Сиротюка. За те, що 31 серпня не підставив ліву щоку, коли йому зламали носа, а дав здачі.
Дієвий, конструктивний, щирий, безкраю начитаний, душевний, правдоруб, люблячий чоловік і татко. Сіль землі. Скільки його знаю – борець за Україну і справедливість. Не стоїть осторонь, не закриває очі, не відмовляє у біді. Коли Юрко говорить про Україну, я в неї вірю. Щоразу. Але так само щоразу болить серце за неї. Юрко не прикрашає.
Він завжди усюди намагається встигнути. Відвоювати Україну, поспілкуватися з близькими, допомогти тим, хто потребує. Юрку, ми з тобою!

Олеся КОВАЛЬ

Арештували Юрка Сиротюка, автора визначення “Революція гідності”… Юрій Сиротюк переконаний, що почалася “контрреволюція негідників”.

Мар’яна П’ЄЦУХ

На судовому засіданні Юрій Сиротюк заявив: “Я готовий відповідати перед будь-яким судом, адже чітко розумію – це політичне судилище. Ось тут, у клопотанні, слідчий пише, що я неодноразово вчиняв кримінальні правопорушення, а я ніколи не був судимий. Можливо, слідчий має на увазі 18 лютого 2013 р., коли я в Маріїнському парку витягував з автозаку людей, рятуючи їх, або має на увазі 20 лютого, коли я на Інститутський виносив мертвих…”

Олена БІЛОУС

Понад півстоліття тому у СССР з’явилася така інструкція: “Особливу увагу приділяйте непокірним, впертим, які не хочуть схилити голови перед нашою перевагою, не хочуть працювати на нас і чинять опір нашій практиці й політиці... Хай вони в зародку згинуть із їхньою впертою ідеєю національної гідності. Викривайте їх, компрометуйте з будь-якого приводу, за будь-якої нагоди, виступайте проти них, використовуючи всі наявні засоби... Хай вони тисячу разів мають рацію – все одно вони винні, перешкоджаючи нам. Тягніть їх у міліцію, до суду...” Так і зробили з Юрком Сиротюком.

Дмитро ШЕВЧЕНКО 

У Києві заарештували Юрія Сиротюка-“Мамая” – одного з небагатьох чесних політиків в Україні. Це справжній патріот України. Він не мовчав за часів Януковича. Він пройшов від початку до кінця Майдан. Він одним із перших вирушив на фронт.
Я знаю, як арештовували Сахарова, як судили Стуса, як вбивали Аллу Горську, як обливали брехнею Сверстюка... Як боягузи відверталися від друзів. Спасибі владі та всім, хто мовчазно або голосно до неї приєднався. Спасибі за нового великого українця Юрія Сиротюка. Слава Україні!

Наталі БАРСЬКА



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ