Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


Загинули за Україну


23 травня 2014 р. біля с. Новопавлівки Волноваського району Донецької області під час обстрілу санітарного автомобіля загинув Любомир Ігорович Кузьмин, водій-електрик медичного пункту 1-го батальйону 51-ї Окремої механізованої бригади.
Народився він 28 серпня 1990 р. в смт Славському Сколівського району Львівської області. 4 червня 2015 р. нагороджений медаллю “Захисникові Вітчизни” (посмертно).

17 червня 2014 р. загинув Микола Миколайович Чепіга. Він був одним з перших добровольців. Пішов захищати Україну 18 березня. Айдарівець. Потрапивши в полон, не просив пощади у катів. Сказав коротко: “Я доброволець, я знав, за що я прийшов сюди”.
Народився він 10 серпня 1977 р. в Полтаві. 2002 року одружився. З дружиною Іриною подарували життя Вероніці. Проживав з ними в с. Надержинщина. Був сумлінний, відповідальний, працелюбний, щедрий. Похований у с. Надержинщині. Прощатися з ним прийшло чи не все село. В Полтаві встановлено дошку на його пам’ять на приміщенні школи, де він навчався. Держава родиною героя не опікується. У нас є шанс виправити цю несправедливість. Ось адреса його дружини – Ірини Василівни Чепіги: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006069919323&pnref=friends.search

Олександр Сергійович Козенко народився 6 листопада 1989 р. в м. Олександрії Кіровоградської області. Інструктор козацької школи бойового мистецтва “Спас”, учасник Олександрійського хореографічного колективу “Авантюрин”. Вільна і вольова особистість. Відважний, чесний, справедливий, добрий. Митець, учитель і тренер. Надійний товариш. Сестра й мати Олександра – волонтери. На фронт пішов добровольцем. Служив кулеметником у 11-му батальйоні територіальної оборони “Київська Русь”. Загинув під час обстрілу блокпосту 14 вересня 2014 р. у смт Чорнухине Луганської області. В січні 2014 р. Олександр дав інтерв’ю місцевому телеканалу. Сподіваємось, що ці кадри збережено.

Оператор 9-го батальйону територіальної оборони “Вінничина” Олег Миколайович Богданов народився 16 липня 1984 р. в с. Очеретні Погребищенського району Вінницької області. Вмів протистояти труднощам. Ніколи не ховався за інших. Діставши повістку, пішов в армію. Побратими засвідчували його надійність, готовність прийти на виручку. Любив природу, захищав тварин. Виріс у багатодітній родині, охоче допомагав матері, братам і сестрам. Загинув під час мінометного обстрілу 29 жовтня 2014 р. у с. Гранітному Тельманівського району Донецької області.

Вадим Васильович Вернигора народився 4 грудня 1987 р. в с. Дорофіївці Підволочиського району Тернопільської області. На війну пішов добровольцем навесні 2014 року. Служив у 6-му Окремому мотопіхотному батальйоні 128-ї Окремої гірсько-піхотної бригади. Загинув 1 лютого 2015 р. під час пожежі та вибуху складу боєприпасів у польовому таборі ЗСУ поблизу с. Червоний Чабан Каланчацького району Херсонської області – на адміністративному кордоні з окупованим російськими військами Кримом. “Вадим – дитина від Бога, дуже добрий був, – сказала працівниця сільради. – Ріс напівсиротою, батько помер, коли він був ще маленьким”. Залишив у смутку молоду дружину і двомісячну донечку. Похований у рідному селі.

У липні 2015 р. пішов із життя побратим Лавринович. “Померти зі зброєю в руках – це честь! – написав Мирослав Мисла. – Він був освічений чоловік, щовечора читав працю Юрія Липи “Розподіл Росії”. Друже, ми доведемо справу твого життя до переможного кінця. Росія впаде!”

31 липня 2015 р. у с. Піски під час виконання бойового завдання загинув боєць полку “Дніпро-1” Григорій Матяш-“Блек”. Було йому 26 років. Родом він із Прилук. “Світла та прекрасна людина, досвідчений воїн, коваль, мрійник, шукач пригод”, – так про нього написали товариші. У його похороні у рідних Прилуках взяв участь кобзар Тарас Компаніченко.

1 серпня 2015 р., захищаючи Україну, загинув Олег Погончук. Народився він 1994 року в с. Жукові Золочівського району на Львівщині. Проживав Олег у с. Зимній Воді Пустомитівського району. Коли його призвали в армію, одразу зібрав речі й попросив батьків не відмовляти його. Проходив службу в аеромобільній бригаді, стояв на блокпосту. Тут ворожа куля і забрала молоде життя.

10 серпня під с. Біла Кам’янка, під Новоласпою, в бою з бойовиками, загинув вояк 1-ї штурмової розвідувальної роти 5-го Окремого батальйону ДУК “Правий сектор” Віталій Вікторович Тіліженко-“Кекс”.
Народився Віталій 25 грудня 1978 р. в Запоріжжі. Закінчив Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій. У 2004 – 2005 рр. викладав в Академії бізнесу і права ім. Кручининої. З 2005-го був бізнес-тренером і ІТ-консультантом в компаніях Інформменеджер, BPO Group, Professional Trainings. Брав участь у понад 50 консультаційних і навчальних проектах різних комерційних організацій. Вів блог на Цензор.НЕТ. Активний учасник Революції гідності. Волонтер, розробник військового спорядження. Безкомпромісний громадський діяч мужній, готовий до самопожертви.
О 3:25 10 серпня 2015 р. противник почав обстріл з важкої артилерії позицій 72-ї бригади в районі с. Старогнатівка Донецької області, а тоді перейшов у наступ із застосуванням танків і бронетехніки. Бійці “Правого сектору” прийшли на допомогу товаришам і відкинули противника до с. Біла Кам’янка. В бою загинули троє бійців “Правого сектора”, серед них і Віталій Тіліженко.
Віталій хотів своє життя присвятити Україні. Він готовий був умерти за Україну.
Поховали його в рідному м. Запоріжжі.



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ