Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


Важливі новини


1 липня Фінляндія не пустила спікера Держдуми РФ Сергія Наришкіна на засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ. У Фінляндії пояснили своє рішення просто: Наришкін включений у санкційний список ЄС.
4 липня у Бердянську на Приморській площі міліція знайшла тіло колишнього службовця полку "Азов" Артема Меркулова. Тіло 25-річного хлопця було понівечене до невпізнання.
5 липня у м. Новоазовську Донецької області, який перебуває під контролем бойовиків т. зв. ДНР, снайпер убив начальника штабу морської розвідки Росії.
5 липня СБУ затримала 14 осіб з терористичної групи "Одеське підпілля". Схоплено і їхнього ватажка Руслана Долгошею, колишнього працівника слідчого відділу МВС м. Одеси.
У Берліні було заплановано демонстрацію документального фільму "Добровольці Божої чоти (Волонтери армії Бога)" – про захисників Донецького аеропорту. Але анонімні "жителі Берліну" звернулися до керівництва Ратуші Шарлотенбург, щоб заборонити показ фільму в Берліні, бо він, мовляв, має "расистські неонацистські наміри". Анонімам, хоч це і суперечить німецькому законодавству, пішли назустріч: показ українського фільму заборонили. І все ж демонстрація відбулася – 10 липня в іншому приміщенні. Сталося це не завдяки працівникам посольства, які виявили дивовижну байдужість, а завдяки Людмилі Млош, голові Центральної спілки українців в Німеччині.
Під час обстрілу блокпосту у м. Щастя дістав поранення екс-міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.
Учитель німецької мови з Орловської області Олександр Бивший написав вірш на підтримку України. Присвятив його "українським патріотам" і поширив в Інтернеті. За це суд, що відбувся 13 липня, засудив вчителя на півроку виправних робіт, заборонив йому професійну діяльність впродовж двох років, конфіскував ноутбук. Заблоковано й рахунок у банку. Дехто зі знайомих перестав з ним вітатися. Двічі в його квартирі невідомі розбили шибки.
16 липня на Майдані Незалежності в Києві провели в останню путь вояка полку "Азов" Сергія Воробйова. Йому було 48 років, жив у Сумах, працював столяром, служив у морській піхоті. У квітні минулого року пішов добровольцем на війну. Служив у танковій роті полку "Азов". На фронті захворів на запалення легень. Помер 13 липня через ускладнення, які викликали ця хвороба.
17 липня бійці полку "Дніпро-1" знищили мінометну батарею і дві казарми терористів.
18 липня у столиці Німеччини і кінотеатрі Вавілон (м. Берлін) відбулася прем'єра фільму "Українська агонія – прихована війна". Фільм Марка Бартальмая намагається переконати європейське співтовариство, що Україна – фашистська держава, а її військові – карателі. Людина, яка знімала цей фільм, на територію України потрапила незаконно – з території РФ. Після берлінської презентації Марк Бартальмая планує гастролі й до інших європейських столиць. Про це повідомила Людмила Млош, голова Центральної спілки українців в Німеччині.
18 липня в Запорізькій області співробітники СБУ затримали бойовика незаконного збройного формування "Схід", повідомляє прес-центр СБУ. Згідно з повідомленням, житель Донецької області прибув до Бердянська на відпочинок, де його і схопили.
23 липня СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали старшого офіцера штабу командування ВМС ЗСУ, який брав хабар за відстрочку від призову до армії.
Надвечір 25 липня вояки Окремої зведеної штурмової роти 93-ї ОМБ "Карпатська Січ" виявили диверсійно-розвідувальну групу москалів, яка мала намір перейти лінію оборони. Внаслідок бою двох терористів ліквідовано, решта відступила. Ми втрат не маємо.
Російський репер Тіматі (Тимур Юнусов) виправдовує російську агресію, Україну називає "молодшим братом, який пиячить і вживає наркотики", а своїм найкращим другом вважає Рамзана Кадирова. Через антиукраїнські висловлювання нова одеська влада скасувала його концерт у нічному клубі "Ібіца", призначений на 21 серпня. Про це повідомив Сергій Горицвіт.



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ