Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


“З любові до свого народу…”


21 – 22 липня “Айдар” утратив п’ятьох козаків. Ось їхні імена: Микола Петрович Королько, 1988 р. н., Волинь; Олег Миколайович Михайлов, 1968 р. н., Волинь; Володимир Олександрович Муха, 1994 р. н., Вінниччина; Геннадій Леонідович Тома, 1973 р. н., Харківщина; Павло Володимирович Ящук, 1966 р. н., Київ.

Павло Сніцар народився 10 липня 1976 р. у м. Ульянівці. Був життєрадісний і добрий. Його любили за доброту, чуйність, бажання допомогти іншим. Захищав друзів, любив правду. Мріяв стати військовим. Після закінчення школи вступив до Хмельницької академії прикордонних військ. По закінченні направлений до Кіровограда. Від грудня 2013 р. – на Майдані. Від червня підполковник Сніцар брав участь у боях за Лисичанськ. 23 липня, під час перемовин з терористами, його підступно вбили. Павлові Леонідовичу Сніцару посмертно присвоєно звання полковника.

23 липня в бою за Лисичанськ загинув козак Ігор Коцяр. Його посмертно нагороджено відзнакою “Честь, мужність, закон”. Поховали героя на кладовищі “Дороге” м. Дніпропетровська.

Двадцятиоднорічний десантник 95-ї ОАМБР Сергій Білоущенко із Корсуня-Шевченківського звільняв Слов’янськ і Лисичанськ, обороняв позиції на горі Карачун. Загинув 27 липня під Саур-Могилою. Він був світлою людиною, чуйною, емоційною. Він був єдиним у матері.

Микола Бруй-“Клин”, тризубівець із Чернігова, загинув проти ночі на 28 липня у бою під луганським аеродромом. Залишив сумувати дружину та малу донечку. Вічна слава!

7 серпня на Луганщині терористи вбили прикордонника Ігоря Присяжнюка, чемпіона України з веслування на байдарках і каное, учасника національної збірної. У 2013 році Присяжнюк брав участь у Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту в Калі (Колумбія). То були незабутні дні! Вічна пам’ять!

На сході України загинув боєць батальйону “Айдар” із Самбора Володимир Володимирович Юричко, 1994 року народження. Вічна слава!

Старший лейтенант 24-ї Окремої механізованої Залізної бригади Андрій Родич загинув 29 липня. Поховали його у Львові 14 серпня. Вічна слава!

Під Луганськом загинув 22-річний Владислав Рильський, випускник Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, старший лейтенант 24-ї Окремої механізованої бригади. Поховали героя в м. Острозі на Волині.

“Ми втратили “Літачка”, – з болем повідомив командира мого відділення. – А коли побачили, що його втратили, то вернулись і знищили тих гадів!” Останні слова командир сказав із гнівом. Наш “Літачок” завжди був ясний і усміхнений. З добрющим серцем! І скромний. Він пройшов увесь Майдан. З усмішкою і пішов на смерть.

4 серпня під час бою за Мар’їнку (передмістя Донецька) загинув вояк батальйону “Азов” Сергій Анатолійович Грек. Росіянин, в Україну переїхав 3 роки тому через переслідування спецслужбами. Сергій довів свою любов і відданість Україні. Вічна слава!

Старший лейтенант 80-ї аеромобільної бригади Назар Пасельський народився 24 вересня 1992 року. Навчався у Ліцеї ім. Героїв Крут та в Харківському університеті повітряних сил ім. Івана Кожедуба. Загинув 15 серпня на Луганщині. Поховали героя 17 серпня у Львові на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань №76. Він був єдиною дитиною у батьків.

У ніч проти 21 серпня у бою з російськими бойовиками загинув Олег Іванович Міхнюк, сотник 8-ї (“афганської”) сотні Самооборони Майдану. З 4 березня 1984 р. він служив у 56-й Окремій гвардійській десантно-штурмовій бригаді в Афганістані. Був заступником командира 3-го десантно-штурмового взводу 7-ї роти. 31 травня 1984 р. під Гардезом, намагаючись витягнути поранених товаришів з-під вогню снайпера, був важко поранений. 21 травня 1985 р. в Мараварській ущелині дістав друге поранення. Нагороджений двома орденами “Червоної зірки” та медаллю “За відвагу”. Співорганізатор ветеранського руху “афганців”. Воював у складі добровольчого батальйону “Айдар”. Вічна пам’ять!



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віра САВЕНОК (Чернігів) – 450 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 700 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ