Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


Якщо Москва когось і звільняла…


17 вересня виповнилося 70 років нападу Красної армії на Польщу. Війну Москва почала з метою знищення польської держави та встановлення спільного кордону між Третім Рейхом і СССР. Саме про це йшлося у секретних протоколах пакту Молотова – Ріббентропа, підписаного в Москві 23 серпня 1939 р. і спрямованого на знищення кількох суверенних європейських держав.
Москва і сьогодні намагається подати розв’язання нею війни як акт благодіяння. Зокрема члени Державної Думи від компартії, люди зі смішними прізвищами, Обухов, Рашкін і Хахічєв, написали протокольне доручення Комітету з міжнародних питань Думи, в якому попросили зробити запит до Міністерства іноземних справ РФ з метою з’ясувати, що зроблено для того, щоб “увековечить память… замученных и казненных бойцов Красной Армии, других жертв геноцидной политики польских властей в межвоенный период ХХ века”.
Депутати Думи стверджували, що похід Красної армії “привел к освобождению восточнославянского населения древних русских земель Западной Руси от польской оккупации. Он… не допустил оккупации немецко-фашистскими войсками исконных восточнославянских земель... Благодаря освободительному походу были приняты акты исторической справедливости: впервые восстановлено государственное единство двух частей триединого русского народа – украинцев и белорусов. О высоком морально-политическом авторитете действий СССР свидетельствует то, что ни одно государство после разрушения Советского Союза не отказалось от территориальных приобретений, полученных в результате этого освободительного похода… Восстановление 17 сентября 1939 р. исторической справедливости позволило освободить также  тысячи политзаключенных, борцов за национальное и социальное освобождение Западной Руси, содержавшихся в одном из печально-знаменитых концентрационных лагерей Польши – Береза Картузская. Освободительный поход Красной Армии позволил вновь привлечь внимание мировой общественности к политике геноцида польских режимов периода Второй Речи Посполитой  в отношении русских, украинцев и белорусов. Речь, в частности, идет об умерщвлении после 1920 года более 60 тыс. пленных бойцов Красной Армии…”
У зв’язку з “благородною” ініціативою депутатів Держдуми ведучий російської редакції Бі-Бі-Сі Ілля Бер запросив до розмови одного з авторів протокольного доручення – доктора політологічних наук, депутата Державної Думи Росії, члена ЦК КПРФ Сергія Обухова, а опонентом – президента Історичного клубу “Холодний Яр” Романа Коваля.
Важко без посмішки говорити з людиною, в якої замість думок – імперські штампи, а його доручення нагадує анекдот часів СССР про совєтського розвідника і американського шпигуна. “Коли Ви говорите про Польщу, – сказав Роман Коваль, – то неодноразово використовуєте терміни окупанти та геноцид, коли ж йдеться про агресію СССР, то у Вас на устах тільки слово “освобождєніє”. Це не науковий підхід, це пропаганда і я б радше назвав вас доктором пропагандистських, а не політологічних, наук”.
Ведучий зробив зауваження, мовляв, у студії Бі-Бі-Сі, не можна ображати опонента. Все ж, коли ж “товаріщ” Обухов завів стару московську шарманку про “трієдіний” народ, гість із Києва знову усміхнувся – сказав, що “пан доктор” забув згадати угро-фінів і татарів – головні етнічні первні російського народу.
Не знав московський пропагандист як відповісти і на резонне питання – як народ, що перебуває у рабстві тоталітарного режиму, може визволяти інші народи? Істина проста: якщо Москва когось і звільняла з польських тюрем, то лише для того, щоб відправляти на Сибір.
Що ж до жертв Красної армії у польських таборах у 1920 р., то на це питання вже відповів російський історик Михайло Мельтюхов у книзі “Советско-польские войны. Военно-политическое противостояние 1918 – 1939 гг.”. Ось цифри, які він наводить: поляки 1920 року взяли 146 тисяч полонених, з них не повернулося додому 60 тисяч, тобто 41%. Красна армія полонила близько 60 тисяч, з них не повернулось на батьківщину 30 тисяч, тобто половина. У процентному відношенні більше постраждали поляки, але саме їх Москва звинуватила у звірствах. Що ж до загибелі польських полонених, то на їхній долі “безусловно, сказывалась общая экономическая разруха”. Ось так: москалі тільки визволяють і нікого не убивають, якщо ж загинули тисячі, то це обставини винні. “Освобожденіє” – універсальний термін поневолювачки-Росії. Сотні воєн провела вона і всі вони були “освободітєльнимі” .
Запитав гість із Києва  Сергія Обухова, яка ще країна, окрім СССР, заключала з Гітлером договір про дружбу?
Єдине на що спромігся московський політик, так це назвати  позицію опонента “бандєровскімі фобіямі”, хоча Роман Коваль – виходець із Донбасу, а Обухов – уродженець “бандерівського” Львова. Цікаво б довідатися, хто його батько, звідки і з якою метою з’явився він у Львові в 1940-х роках? Чи не встановлювати московську владу в лавах МҐБ чи Красної армії?
Висновок дискусії можна сформулювати так: якби в 1917 – 1920-х рр. постала Українська держава, то Другої світової війни вдалося би уникнути, адже зовсім інший баланс сил існував би в Європі, та й не було би спільного кордону між Німеччиною та СССР, якого так прагнули Сталін і Гітлер, щоб несподівано розв’язати війну.

Вл. інф.



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ