Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


Хроніка революції


Від 24 січня бердичівські мешканці вулиць Леніна, Карла Лібкнехта та Якова Свердлова мешкатимуть на Житомирській, Європейській і Вінницькій.

Опозиціонери зловили у Києві полковника СБУ Мегерю, який бив вікна в будинках, представляючи себе як “вандала-майданівця”. Під командою таких “офіцерів” і були організовані загони “тітушок”, які били вітрини магазинів та вікна в машинах.

Власний кореспондент “Урядового кур’єра” Наталя Біловицька виконували свій професійний обов’язок у центрі подій біля Дніпропетровської облдержадміністрації. На першому поверсі побачила великий гурт людей у цивільному з битами. Почала їх знімати на фотоапарат. Ті помітили, кинулись до неї, розірвали сумку, вирвали фотоапарат, забрали флешку. Наталя кричала, що вона журналіст та у відповідь почула добірну лайку. Поруч стояв міліціонер, спостерігав і пальцем не поворухнув, хоч Наталя просила його про допомогу. Врешті її виштовхали з будівлі.

У середині лютого під Києвом знайшли тіло з синьо-жовтою стрічкою.

13 лютого під Запоріжжям знайдено обгорілий автомобіль “Тойота” зі тілом чоловіка в салоні. Загиблий – активіст запорізького Автомайдану Сергій Синенко.

27-річна Ольга Галушко, яка постраждала під час штурму Черкаської ОДА, вийшла з коми. Вона дихає самостійно, впізнала маму і навіть вимовила кілька слів.

Київський таксист віз на вокзал “тітушок”. Ті весело розповідали про те, як вони тероризували Київ. Скориставшись, що вони не місцеві й Києва не знали, водій привіз їх до барикади біля ЦУМа і здав майданівцям. У бандитів виявлено гранати, бити, балаклави, наколінники, алкоголь та символіку Партії регіонів.

Під час боїв у Києві козаки самооборони зірвали в одного зі спецназівців нашивку “МВД России”. 

19 лютого о 3-й ночі на Майдані був поранений режисер фільму “Стеком і шаблею” Володимир Бондаренко. Куля пройшла через праве стегно, заділа нижній хребець і застрягла в лівому стегні. Якийсь час Володимир перебував у реанімації, переніс три операції. Якщо хтось має можливість допомогти, подаємо р/р. Отримувач: ПАТ “МІБ”, № рахунку: 292470016, банк отримувача ПАТ “МІБ”, МФО 380582, код ЄДРПОУ: 35810511. Призначення платежу: надходження за платіжними картками, Бондаренко Юлія Василівна, договір №2882977230.
Володимир Бондаренко відомий і як оператор та режисер документального фільму “Вони боролись до загину” – про збройну боротьбу в Холодному Яру.

Кагарлицькі козаки взяли активну участь у звільненні органів місцевої влади. Регіонали розбігались хто куди, але від розлючених людей багато не втекло.
Даішники здалися в полон “афганцю” після того, як він обложив забарикадоване приміщення КП ДАІ у Кагарлику дровами, облив їх бензином і сів поруч покурити, промовляючи: “Це вам, скоти, за тих дітей, що ви поклали в могили!”
Кагарлицькі козаки розпочали “сафарі” на “тітушок”.

Медвинські козаки встановили контроль над трасою Лисянка – Київ. Підійшли до цього ґрунтовно: шини, кунг з обігрівом, генератор, зброя (мисливська, травматична та пневматична). Встановили зв’язок із козаками з Лисянки, Таращі, інших сіл та містечок. Якщо автобуси розверталися та їхали в об’їзд, сповіщали інші застави. За ніч зупинили кілька  одиниць транспорту з підозрілими типами. Обливали їх зеленкою та завертали назад.

Корсунські козаки зупинили два “Неоплани” з найманцями з Криму. Вигнали їх з автобусів. Цей транспорт підпалили і подалися на сафарі за “тітушками”, що розбіглися по довколишніх полях наче сполошені барани.

В Обухівському районі зайнялася будівля, що належить Віктору Медведчуку. На території маєтку, що в сосновому лісі на березі річки Стугна, – кілька дерев’яних будинків. Загальна територія –39 га. Раніше там були громадські пляжі.

Донька нардепа Олега Царьова Ольга розмістила свою пику в соцмережі з підписом: “Пока мой папа режет людей в лесу, я пойду пожру”. Про це повідомляє Еспресо.TV.

У Носачеві на Смілянщині сотні людей провели в останню путь козака “Небесної сотні” Юрія Пасхаліна. В ніч проти 19 лютого вбивця розстріляв його з автомата.
Пораненого Юрія занесли до пункту медичної допомоги, обладнаного на першому поверсі Будинку профспілок на Майдані Незалежності, проте будівлю підпалили “правоохоронці”. Поранених намагалися евакуювати, серед тих, кого встигли винести з палаючої будівлі, був і Юрій, але врятувати його не вдалося.
Юрій був вихованцем Школи олімпійських резервів у Харкові – серйозно займався штангою. Проживав у Києві. 18 січня, відсвяткував свій 30-річний ювілей – тортом з кавою. 18 лютого вдень був на Майдані, а потім повернувся додому. Почувши по телевізору, що Майдан намагаються розігнати силою, а проти людей масово застосували вогнепальну зброю, знову вирушив на барикади і впав, посічений кулями.
У його 7-річного сина Юрка тепер є тільки мама.

У холодноярському селі Грушківка поховали Максима Горошишина, який загинув у Києві. Було Максимові 25 років. Труну героя вкрили синьо-жовтим прапором країни, яку він любив понад усе.

Невідомі месники спалили будинок сина лідера КПУ Петра Симоненка у Гостомелі, що під Києвом. У гаражі олігарха знайдено автомобілі Aston Martin і Toyota Land Cruiser. У першому авто нападники розбила бокові вікна і всередину помістили прапор України.

На центральній площі Кіровограда 22 лютого демонтовано пам’ятник Кірову. Від 23 лютого її перейменовано на площу Героїв Майдану. Пам’ятники Леніну знесли в Кіровограді, Олександрівці, Пантаївці, Добровеличківці, Голованівську, Гайвороні, Малій Висці, Новоукраїнці, Новомиргороді, Світловодську та по два у Знам’янці й Олександрії.
На Вінниччині Ленін не встояв у Козятині, Ільїнцях, Немирові, Вороновиці, Гайсині, Томашполі, Погребищах, Комсомольському. Всього на Вінниччині повалено 12 пам’ятників “Іллічу”. 12 пам’ятників кату України зруйновано і на Хмельниччині. Впав “вождь” і на Чернігівщині – в Ніжині, Прилуках, Куликівці, Бахмачі, Борзні, Козельці. Не сплять патріоти й на Київщині: бовван уже не бовваніє у Боярці, Броварах, Білій Церкві, Фастові, інших містах і селах. Символ нашого поневолення демонтовано у Дніпродзержинську. Лежить на землі й 16 тонний бронзовий Ленін в Сумах. Його вирішено переплавити для створення пам’ятника Героям Майдану.

Колишній Генеральний прокурор України, як виявилося, нагороджений медаллю “За ратную доблесть”. Цією медаллю нагороджуються громадяни за заслуги “в защите Отечества, мужество и отвагу, проявленные при исполнении воинского и гражданского долга в условиях, сопряженных с риском для жизни, и другие заслуги в период нахождения в зоне вооруженного противостояния”.
Звичайно, йдеться про оборону Росії. Отакий український прокурор!

Проти ночі на 25 лютого в с. Чабани Київської області вандали на кладовищі спалили вінки й викинули фотографію Сергія Анатолійовича Бондарєва, програміста GlobalLogic, який загинув 18 лютого на Майдані.

Борис Іванович Осипенко, 1953 р. нар., був викрадений вночі зі свого будинку, який знаходиться в селі Осикове Макарівського району Київської області. Бандитів було п’ятеро. Борис Осипенко брав найактивнішу участь в Євромайдані. Подаємо номер телефону племінника, який розшукує свого дядька: 063-157-89-51.

Російська туристка під час українського мітингу y Стокгольмі підійшла до фото загиблих героїв Майдану, нахилилася, плюнула  і хутко зникла. Це було так неочікувано, що ніхто не встиг зреагувати на її вчинок…
Леся Роговська вирішила її знайти, це було не важко, адже туристи гуляють по крамницях з сувенірами. Леся знайшла її, сфотографувала і вивісила фото цієї потвори в Інтернеті.

Керівник волинського “Беркуту” Дмитро Беляєв розповів, що волинські беркутівці, які перебували в Києві під час акцій протесту, отримували від 5 до 15 тисяч гривень премій. Також їм обіцяли квартири у Луцьку. Про це Дмитро Беляєв розповів під час допиту беркутівців луцькими активістами на сцені місцевого Євромайдані.
Майданівці публічно допитали понад 30 бійців волинського “Беркуту”.
Керівник підрозділу сказав, що готовий віддати свої зароблені гроші родичам загиблих у Києві волинян. Він, як і кожен із беркутівців, став на коліна і попросив пробачення.

За повідомленнями Ірени Положенкової, Миколи Ляховича, Олександра Солонька, Вадима Вовка, Михайла Кертичака, Андрія Кравця, Дмитра Бунецького, Василя Бондаря, Володимира Ніколайця, Олександра Погрібного, Богдана Стасенка та Лесі Роговської.

Шановні передплатники “Незборимої нації”

Через революційні події в Україні, в яких напевно беруть участь читачі “НН”, у січні ми втратили близько 700 передплатників. У лютому і березні ми “відвоювали” 161 передплатників, але цього недостатньо. Тож просимо Вас виправити ситуацію, передплативши газету своїм рідним та друзям, або спонукавши їх до цього.

Редакція “НН”

 

Потрібна допомога

У київській лікарні №8 (вул. Кондратюка, 8) лікується Михайло Скляр. 18 лютого він разом з усіма пішов до Верховної Ради. Коли “Беркут” почав “зачистку”, чоловік опинився біля верхньої барикади на Інститутській. У нього не залишилося виходу – тільки стрибнути до котловану. Стрибнув невдало – забив сильно ногу. Медики його забрали до Жовтневого палацу, але звідти невдовзі почалась евакуація. Хлопці допомогли Михайлові спуститися до Будинку профспілок. Звідти мала забрати “швидка”. Але Михайло був упевнений, що в лікарні його можуть схопити “правоохоронці”. Тому поїхав додому. П’ять днів був вдома. Біль та неможливість ходити привели до висновку, що треба все ж звертатися до лікарів. Зателефонував волонтерам. Ті відвезли Михайла до лікарні. Травматолог констатував складний перелом лівої п’ятки з уламками. Нині хлопець у шпиталі. Чекає на операцію. У нього в Києві родичів нема. До нього ніхто не приходить: у 8-й лікарні немає постраждалих з Майдану, а отже, й волонтерів. Йому потрібні ліки та милиці, їжа. Хлопець знімає в Києві квартиру, працює програмістом. Допоможіть Михайлові матеріально. Було б добре перевести його до лікарні, де лікуються євромайданівці. Контакти Михайла є у мене. Мене можна шукати через Фейсбук, або через редакцію “НН”.

Ольга СТРУКОВА

Просимо допомогти

Необхідна допомога постраждалому Володимиру Бедюку, якого я виносив з передової під час розстрілу 19 лютого. У нього влучило 3 кулі. Він переніс операцію, перебуває у лікарні, потребує реабілітації. Нижче навожу повідомлення, яке отримав від його брата Олексія: “Моєму братові всього 17 років. Проти ночі на 19 лютого він дістав вогнепальні кульові поранення: дві навиліт, а одну дістали з печінки. Потрібні гроші на реабілітацію. Номер рахунку у Приватбанку 516875531171515, Бедюк Володимир Павлович.
Олексій, +380990838329.

Прохання допомогти Станіславу Чернілевському, поету і кінорежисеру, пораненому в руку і стегно. Пошкоджено кістку руки і ноги, попереду кілька операцій. Його е-mail stancher_4902816@mail.ru
Ось рахунок сина постраждалого – Іллі Станіславовича Чернілевського: Приватбанк, рахунок 4149 4378 1389 2906. Номер телефону Іллі 050-603-89-18. 



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 300 грн
Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн.

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ