Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Газета `НЕЗБОРИМА НАЦІЯ`
Головне меню



Пошук




Архів газети

  Архів за 2024 рік:


Передплата

Untitled Document

“Незборима нація” – газета для тих, хто хоче знати історію боротьби за свободу України. Це газета, в якій висвітлюються невідомі сторінки Визвольної боротьби за незалежність.
“Незборима нація” може стати неоціненним другом вчителя, школяра, студента, історика, краєзнавця, кожного, хто цікавиться героїчною і трагічною історією нашої Батьківщини.
Газету можна передплатити у будь-якому відділенні пошти:
Наш індекс – 33545
Індекс 87415 – для передплатників Донецької та Луганської областей.
Не забудьте передплатити “Незбориму нації” і для бібліотек та шкіл тих сіл, з яких ви вийшли.

Друзі, приєднуйте нових передплатників “Незборимої нації”.



Дружні сайти

   
   
   
   
   
   
   


“За Україну, за її волю!”


Мозаїка революційних подій

“ФСБ Росії проти України”. – про це заявив експерт із військових питань Олексій Арестович. За його словами, в Україні вже діє багато агентів ФСБ. Саме вони причетні до жорстокості.  Олексій Арестович повідомив, що в Україні працюють російські “ескадрони смерті”. Експерт зазначив, що в Україні міліція співпрацює з криміналітетом. Захищатися потрібно зі зброєю, інакше людей і далі вбиватимуть у лісосмугах. Арестович висловив переконання, що працівники “Беркуту”, причетні до злочинів, будуть покарані.

Названо имя российского снайпера, который работал на Грушевского. На своей странице в Facebook Дмитрий Снегирев проинформировал о том, что на улице Грушевского в Киеве был российский снайпер Коля Волк.

Мы на Грушевского, на горке за Парламентской библиотекой. За нами последняя линия – из огня и черного клубящегося дыма. Олег Веремиенко рядом ведет прямую трансляцию. Приехал с еще незажившей пулевой раной в голову, правда, каска у него новая, без дырки от пули. Не знаю, нарушаем ли мы правила адвокатской этики, но мы тут за Україну!!!
Ібрагім ТАТІЄВ, адвокат

На російських сайтах – чортяцька вакханалія. Скільки там ненависті! Ділять нас на шматки. Як тільки не обзивають. Темрява, кіптява в Росії, не видно кінця тому мороку.
Валерій КИРИЧЕНКО

У Росії ФСБ відкрито готує групи добровольців для участі в протистоянні Майдану! “Всем доброго дня! Ставим на аватар шеврон “Беркута”! Объеденяемся! Готовим помощь ВВ Украины! Не оставайтесь равнодушными. Россия, это и наша война!!! Вставайте! Пора! Собирайте людей! Мы нашли человека, который вхож и знает как действовать на месте”.
Артём АЛЕКСЕЕВИЧ (https://vk.com/id235223831)

Во всем мире протестующие громят витрины, грабят магазины и жгут машины местных жителей, а власти препятствуют этому. И только в Украине власть привозит гопников с регионов, платит им по 200 – 300 гривен за ночь, чтобы те били витрины, грабили магазины и разбивали машины киевлян. Протестующие отлавливают гопников, но, когда пытаются подозвать милицию и гаишников, чтобы оформить соответствующие протоколы, те разворачиваются и убегают.
Ібрагім ТАТІЄВ, адвокат

Высокопоставленный чин украинской армии утверждает, что восстание могли подавить за один-два часа. Но многие офицеры отказались идти против безоружных людей. В стане Януковича большое напряжение, повальные отказы выполнять приказы и ссылка на статью в Конституции – не подчинятся преступным приказам, выводят главарей из себя.
Часть силовиков просто боится войны с народом, вторая часть из них напрямую отказывается брать на себя функции палачей, на третьих давят родственники и просят их не принимать участие в подавлении революции.
У режима все меньше защитников. Порядочные военные и милиция не хотят клеймить позором ни себя, ни свои семьи. Тем более, более адекватные из них уже чувствуют крах Януковича и понимают, что им придется отвечать за злодеяния на скамье подсудимых.
Вика МИНЕНКО

Колишній начальник чернігівської міліції Іван Катеринчук закликав правоохоронців перейти на бік народу. “Як генерал-майор міліції запасу, колишній начальник УМВС України в Чернігівській області і як людина, закликаю правоохоронців Чернігівщини та всієї України – поки не пізно – перейти на бік українського народу і захищати його, а не бандитську владу, яка почала вбивати своїх громадян.

Житомирська міліція вшанувала хвилиною мовчання пам’ять загиблих на Майдані.

У метро одна жінка почала кричати на двох хлопців, які пропахли паленою гумою: “Задалбалі уже сваімі мітінгамі, дишать нєчєм”. Хлопець відповів їй: “Так пахне свобода. Та ви, певно, не знаєте, що це таке”.
Люди почали аплодувати...

 

Ультрас київського “Динамо” формують загони самооборони з метою нейтралізації “тітушек”. Їх вивела на вулиці міліція з метою завдавати школи місту та окремим громадянам. “Про это открыто заявляют взятые в плен мрази, – заявляють ультрас київського “Динамо”. – Мы обращаемся ко всем, кто ещё не присоединился к обороне Киева от наёмных гадов: собирайте экипажы самообороны на авто. Координируйтесь, берите с собой средства самообороны. Если есть возможность носить бронежилет, одевайте. Одевайтесь максимально защищённо и удобно. В каждом авто должны быть медицинские препараты. Будьте готовы действовать и защищать наш город и киевлян. Обращайтесь к своим друзьям, которые не имеют отношения к фанатскому движу ДК. Подключайте их. Объясняйте, что мы выходим ни за то, чтобы нас взяли в Евросоюз... Мы выходим за киевлян, за наш город, за нашу страну, за нашу честь! Задача каждого Киевлянина – подключиться к обороне Киева и защите его жителей и их имущества от этих мразей! Узнавайте, кто собирает “титушек”, о их перемещениях, их целях, данные людей и транспорта и передавайте объединениям, которые противостоят этому. Киев будет защищать свою жизнь! Пускай великие победы наших предков вдохновляют каждого из нас! За Киев! За Украину! За Честь!”

Ультрас київського “Динамо”

“Беркутівці намагаються вивезти свої сім’ї з Києва… Дружина одного беркутівця, що працює в дитсадку, прийшла терміново відпрошуватися з роботи. Завідуюча сказала, що в заяві треба вказати причину. Та зізналася, що всі беркутівці відправляють свої сім'ї подалі від Києва. Це централізоване рішення”, – написала вона. Це означає – вони бояться.
Іванна КОБЕРНИК

23 січня до криворізьких свободівців звернулись дружини бійців підрозділу “Беркут”, які протестували проти виїзду чоловіків до Києва. Пізнім вечором свободівці вирушили на вулицю Ціолковського до місця дислокації спецпризначенців. Три десятки протестантів намагалися зашкодити відправленню підрозділу. Як виявилося, хлопці з “Беркута” й самі не надто прагнули їхати до Києва і вголос обурювалися. Відтак наказ відмінили, а беркутівців на радість жінкам відпустили по домівках.
Дмитро БІЛОНЕНКО, заступник голови Криворізької МО ВО “Свобода”

У Кривому Розі вночі невідомі розбили автомобіль і квартиру командира роти “Беркута” Миколи Авдейчика: побили камінням скло та порізали шини.

Майданівський жарт. Якщо в київське кафе заходить чоловік з бейсбольною бітою в руках, камуфляжі та мотоциклетному шоломі, це означає, що у нього, як мінімум, дві вищих освіти і чудова англійська.
Руслан ВОЯК

У “чорному списку” США, з великою долею ймовірності, є прізвища Захарченка, Пшонки, Портнова, Лукаш, Колесниченка, Олійника. До кінця життя вони тепер не зможуть отримати американську візу, навіть, якщо матимуть дипломатичний паспорт.
Мирослава ГОНГАДЗЕ

Вранці їхала в маршрутці 445 (Позняки). Люди, які виспались, поснідали і їдуть собі на роботу, всю дорогу сварились і лаяли один одного, бо хтось не передав 2,5 грн. Я о 1-й годині ночі була на Майдані, де люди мерзнуть на холоді, сплять під відкритим небом і щосекунди наражаються на небезпеку. І люди там привітні, доброзичливі й усміхнені!
Олена РАДЕЦЬКА

Це ж якими недоробками є представники нашої влади, щоб запрошувати в урядовий квартал снайперів з “братньої” рашки “пострєлять хахлов”.
Один з них запостив посилання на його сторінку вкантактє. Погортайте, хто ще має ілюзії, щодо “братьєв” наших. Чуваку під сорок років, с растова- на-дану, постить тьолок з автоматами, пише, шо русскіє і украінци – це одно целоє... (тамбовський волк тобі одно целоє). Ще гляньте обов’язково, як це чмо любить фоткатись у пафосних позах тіпа термінатор. І жена його, тіпічная така сєстра-славянка (ерзя, мокша, тува, саха і мордва в образє), з якою він бухає на пєнькє. А ще там купа картінок, наприклад, беркутівець і проти нього наш активіст у протигазі. Підписано: воїн свєта протів євротьми. Капєць! Срана рашка, з якої кожен другий хоче злинять в “євротьму”, стріляє в українців, щоб вони туди не йшли.
Тамара БЛИЗНЮК

Михайло Гаврилюк вражає гідністю і дитячою щирістю. Ворогів називає супостатами, але якось по-доброму, без ненависті. Його сила духу зміцнює нашу силу віри. В його очах ми бачили нашу Перемогу... Мабуть, першу ніч від початку зими спатиму спокійно.
Валерій СКОРИК



Історія Визвольних змагань

Роман КОВАЛЬ
Багряні жнива Української революції
Яків ГАЛЬЧЕВСЬКИЙ
З воєнного нотатника
Юрій ГОРЛІС-ГОРСЬКИЙ
Холодний Яр
Роман КОВАЛЬ
За волю і честь
Роман КОВАЛЬ
Коли кулі співали
Упорядники Роман Коваль і Віктор Рог
Жага і терпіння. Зеновій Красівський у долі українського народу
Роман КОВАЛЬ
Отаман Зелений
Роман КОВАЛЬ
ФІЛОСОФІЯ СИЛИ Есеї
Відбитка з "Нової Зорі"
ПОХОРОНИ начального вожда УГА ген. Мирона ТАРНАВСЬКОГО
Роман КОВАЛЬ
Нариси з історії Кубані
Роман КОВАЛЬ
Ренесанс напередодні трагедії
Роман КОВАЛЬ
Філософія Українства
Зеновій КРАСІВСЬКИЙ
Невольницькі плачі
Роман КОВАЛЬ, Віктор РОГ, Павло СТЕГНІЙ
Рейд у вічність
Роман КОВАЛЬ
І нарекли його отаманом Орлом


Радіопередача «Нація»

Автор та ведучий Андрій Черняк

Холодноярська республіка
Роман Коваль&Віктор Рог
Ким були невизнані нацією герої?
Роман Коваль
Про Кубанську Україну.
Роман Коваль
Про національну пам’ять.
Роман Коваль
Операція "Заповіт" Чекістська справа №206.
Роман Коваль
Україна в І-й світовій війні.
Роман Коваль
Українці у ІІ-й світовій війні.
Роман Коваль
Долі українських козачих родів.
Роман Коваль
Так творилось українське військо.
Роман Коваль
Кубанська Народна Республіка.
Роман Коваль



«За Україну, за її волю!»

Авторська передача президента Історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля «За Україну, за її волю!»


Подяка

Сердечно дякуємо за підтримку газети “Незборима нація”!
Сердечно дякуємо за підтримку
газети “Незборима нація”!

Іван КАЧУРИК – 400 грн
Віра САВЕНОК (Чернігів) – 450 грн
Віктор ДРУЗЬ  (с. Зорине, Сумщина) – 500 грн
Ігор СМЕТАНСЬКИЙ (м. Калуш) – 700 грн
Олександр РИЖЕНКО (Київ) – 2000 грн

Передплачуйте газету “Незборима нація”

Передплатний індекс – 33545.
Для Донецької і Луганської областей – 87415.
Ціна – 95 грн на рік.
Читайте, передплачуйте!





03049, Київ, вул. Курська, буд. 20, пом. 14. Т/факс:242-47-38 e-mail: Koval_r@ukr.net, kovalroman1@gmail.com Адмін розділ